רשלנות רפואית בניהול לידה

רשלנות רפואית [איחור] באבחון סרטן.

רשלנות רפואית בהיריון ובלידה.

רשלנות רפואית בניתוח.

תביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.

תביעות של ילדים עם שיתוק מוחין.

רשלנות רפואית בילדים.

רשלנות רפואית בניהול לידה

אישה בת 24 יולדת ילדה, בחצות הלילה, בתוך חדר נעול במחלקה הפסיכיאטרית הסגורה של בית החולים, כשאיש לא נמצא לידה ומקבל את הלידה ומבלי שהצוות הרפואי במחלקה מבחין בכלל שמתפתחת לידה. הילדה שנולדת תוך כדי כריעה של האימא, נחבטת ברצפת החדר, מתפתח אצלה דימום מוחי והיא סובלת משיתוק מוחין. בתביעה שהגשנו בגין מקרה זה, התברר כי הצוות במחלקה הפסיכיאטרית שטיפל במסירות באישה בפן הנפשי שלה, התעלם כמעט לגמרי מהעובדה שהיא בהיריון ולא התייחס לכך מבחינה הטיפול וההשגחה, וזו הייתה הרשלנות הרפואית שהצלחנו להוכיח בבית המשפט. בגין נזקיה של הקטינה נפסק לה פיצוי כולל של 5.8 מיליון ₪.

תביעות רשלנות רפואית בלידה הן תביעות קשות מבחינת הנזק. תעלת הלידה היא אחד האזורים המסוכנים שעובר בו התינוק, וכאשר הלידה מתנהלת בצורה לא תקינה ונגרם לתינוק נזק, מדובר בדרך כלל בנזק מאוד חמור שמלווה את הילד ואת המשפחה לאורך כל החיים.

תביעות רשלנות רפואית בלידה הן גם תביעות מאוד מורכבות, מאחר שצריך הרבה חוות דעת כדי להוכיח את הרשלנות הרפואית ואת הנזק שנגרם בעקבותיה. כלומר, יש להוכיח גם את ההיבט המיילדותי, גם את ההיבט הנוירולוגי וגם את ההיבט השיקומי, ונדרשת מומחיות רבה כדי לנהל תביעות אלו בהצלחה.

ישנם מקרים רבים של רשלנות רפואית בלידה, מאחר שיש לא מעט פגמים בתהליך ניהול הלידה, החל מחוסר תשומת לב של הצוות למצוקה של העובר וכלה בחוסר תשומת לב לעובדה כי השלייה התנתקה. כתוצאה מתקלות בלידה נולדים ילדים עם שיתוק מוחין, או ילדים עם פיגור שכלי ברמה כזו או אחרת, או ילדים שהם על הספקטרום האוטיסטי.

לא תמיד ההורים יודעים שמדובר ברשלנות רפואית ושניתן לתבוע את נזקיו של הילד ונזקיה של המשפחה בבית המשפט. מעבר לעובדה שעל המשפחה להתמודד עם הנזק החמור של הילד ועם כאב הלב ועם הקושי המשפחתי, על המשפחה להתמודד גם עם העלויות היקרות מאוד של גידול ילד כזה, כשהמטרה שלהם היא לנסות ולתת לו חינוך מיוחד וטיפולים רבים כמו פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד, במטרה לנסות ולשקם אותו ולקדם אותו ככל שניתן.

במקרה שהנזק של הילד הוא גדול, כשבאים ושוקלים את הערך של לנסות ולבדוק האם היה פה אירוע של רשלנות רפואית שיזכה את הילד בפיצויים, אל מול העלות וההשקעה באיסוף תיקים רפואיים ובבדיקת המקרה בצורה יסודית על ידי מומחים, אז נוכח הנזק הגדול היינו ממליצים לכל מי שאירע לו מקרה כזה לבדוק האם מדובר ברשלנות רפואית או לא, כי זכייה בתביעה שכזו וקבלת הפיצוי ההולם משנה את החיים של הילד ושל משפחתו.

לעניין התיישנות, יש לזכור שאם מדובר ברשלנות רפואית שאירעה במהלך הלידה, התביעה היא של הילד והיא מתיישנת כאשר הילד מגיע לגיל 25; אולם אם מדובר ברשלנות רפואית שאירעה במהלך ההיריון, התביעה היא של ההורים והיא מתיישנת לאחר 7 שנים בלבד.